Skip to main content

Hon kommer från Alby utanför Stockholm och förutom sin passion för att skriva, gillar hon att spela gitarr och tv-spel. I framtiden ser hon sig själv arbeta som utrikeskorrespondent på en stor nyhetsredaktion. Möt Cathy Fulgencio som går första året på Stockholms universitets journalistprogram.

När Cathy Fulgencio var åtta år producerade hon sin första tidning i vilken man kunde läsa reportage om hennes syskon och kusiner. Tidningen blev ett avstamp för Cathys passion för att skriva och när det var dags att söka till gymnasiet ville hon hitta en skola som kunde
hjälpa henne odla intresset.

Just då kändes det så viktigt att man skulle hitta rätt karriärväg med detsamma, veta exakt vad man ville med sitt liv. Det var lite stressande.

Cathy funderade över olika karriärmöjligheter och kom fram till att journalistyrket var intressant och att de karaktärsdrag som krävs för att bli en sådan, stämde på henne.

Man ska vara nyfiken och visa intresse för omvärlden, kunna lyssna på andra och så är det bra att vara uthållig.

Via gymnasiemässan hittade Cathy till Arena Academy. I montern träffade hon skolans medielärare som gav henne ett trevligt bemötande. Cathy gillade också skolans engelska profil och besökte skolan på ett öppet hus. Där träffade hon en av engelsklärarna som på ett fascinerande sätt berättade hur undervisningen gick till.

Han sa att han att kravet var att man hela tiden pratade engelska och det övertygade mig om att jag hade god chans att utvecklas i det engelska språket.

Jag fick lära mig reflektera och argumentera

Cathy sökte och kom in på samhällsvetenskapliga programmet med medieinriktning och tycker i det stora hela att det var lärarna som gjorde att gymnasietiden blev så bra. Hon fick de utmaningar hon behövde och lärde sig reflektera och argumentera. Hon tyckte skolan var lagom stor för en bra gemenskap och man kunde lära känna alla.

Lärarna brydde sig verkligen. De gav en verktyg i lärandet och förväntade sig att man kunde ta eget ansvar i sina studier. Behövde man hjälp fick man det. Är du motiverad och vill satsa på studierna kommer lärarna på den här skolan att satsa på dig.

Med tanke på den stress Cathy kände vid gymnasievalet vill hon skicka med ett tips till blivande gymnasieelever.

Känn inte så mycket stress över valet av program, du kan alltid välja en annan inriktning när du börjar på högskola eller universitet. Se till att du får en bra grund att stå på, att du trivs på skolan och att där är bra lärare.

Den grunden känner Cathy att hon fått på Arena Academy. Hon beskriver sig själv som en målmedveten, reflekterande drömmare och målet är att hon kan uppfylla sin dröm, den att hon om fem år reser runt i världen som utrikeskorrespondent för DN eller Ekot. Hon vill höra människors berättelser och skriva reportage om livssituationer i olika länder. Cathy rekommenderar varmt Arena Academy.

dataring

BIO TEXT HÄR