Skip to main content

Varje år innan höstterminens start åker Åk 2 på språkresa till Kensington Academy som ligger centralt i London. Resan ingår i Arena Academys språkprofil och bekostas av skolan. I år bodde eleverna på ett elevhem i Notting Hill och på morgnarna tog de tunnelbanan till Kensington Academys nya lokaler, som ligger centralt nära Tower Bridge. Där pågick engelsklektionerna  4 timmar om dagen och eleverna är mycket nöjda med både lärarna och resan i stort. Arena Academy skickar  eleverna i flera omgångar och den här filmen visar hur en av grupperna hade det under sin vecka.

Den här språkresan som vi har gjort i tvåan, har varit väldigt bra eftersom vi har fått komma samman som en grupp och för att vi har fått lära oss nya saker och man har fått spendera tid med sina klasskompisar, säger Felicia och fortsätter  Det är en jätterolig upplevelse och man får lära sig nya grejer, man får se London och England och man får lära sig ta ansvar på ett nytt sätt.

Efter skoltid gjorde eleverna sina läxor men de hade också gott om tid för att uppleva stan. Arena Academy är stolta och glada att kunna erbjuda eleverna en fin upplevelse som samtidigt är till stor nytta för dem i deras språkutveckling.

Jag har fått lära mig väldigt många nya ord och nya fraser och hur jag ska göra för att utveckla min engelska, säger Nathalie.

Rebecca tycker att det har varit roligt att själv kunna ta sig till olika platser och att prata med folk hon inte känner.

Vi har varit i stan och turistat lite grann, gått till platser som är kända och tagit mycket bilder, shoppat en hel del och träffat lite nya människor.

 

Se och och låt dig inspireras av filmen från tvåornas språkresa till London 2017.

dataring

BIO TEXT HÄR