Skip to main content

Varje år innan höstterminens start åker Åk 2 på språkresa till Kensington Academy som ligger centralt i London. Resan ingår i Arena Academys språkprofil och bekostas av skolan.

I år bodde eleverna på ett elevhem i Notting Hill där de blev väl omhändertagna av Arash som också arbetar som skolans portvakt.

Lektionerna i engelska pågår 4 timmar om dagen och i år var Anthony och Richard två mycket uppskattade lärare vilket var ömsesidigt.

– Jag tycker de här eleverna är oerhört trevliga och väluppfostrade, säger Anthony Johns som också vill berömma dem för deras språkliga framsteg med att säga, även om eleverna är duktiga på språket redan när de kommer hitmärks det att den här veckan gett dem massor av övning, de pratar med större självförtroende och språklig förståelse än innan.

Under ledig tid erbjuds eleverna att följa med på guidade turer i London. I år tog skådespelaren och skådespeleri-läraren Gary med dem på en guidad stadsvandring för att de skulle lära känna kvarteren.Turen gick genom mycket gamla och trånga gränder, förbi futuristiska byggnader och medeltida kyrkor, genom pittoreska och toppmoderna gallerior. Gary berättade anekdoter och skrönor som levandegjorde platserna vilket uppskattades stort.

Gary tog dem också på en promenad i Jack the Rippers fotspår. Det var en förtätad stämning men mycket spännande känsla att på plats höra honom berätta om Jack the Rippers tillvägagångssätt samtidigt som regnet öste ner och molnen hängde tunga. Man såg sig om i de smala mörka gränderna.

Det var nöjda och glada elever som kom till Arlanda efter Londonveckan och Arena Academy vill passa på att tacka Kensington Academys manager Susanne, Boendevärden Arash, matvärden Onat, lärarna Anthony och Richard och inte minst all annan personal som skött om våra elever så fint. Tack!

dataring

BIO TEXT HÄR