Skip to main content

Så lackar det allt snabbare mot jul och idag hade Arena Academy sin traditionsenliga julavslutning i Sankt Peterskyrkan. Programvärd var Mr Robert Kelly och han hade även den stora äran att presentera årets vinnare av skolans poesitävling samt läsa upp hennes fina dikt:

 

The Real Me

What do you think when you look at me?
Pretty?
Ambitous?
Intelligent?
I’m the good girl, right?
The one with good grades?
All I hear is that I’m so clever
They know that I can make it
And how come you only got a B, by the way?
That’s what they say
And I shrug and look away
Say that I don’t know
And I’m filled with disappointment
Because the one good thing about me
Isn’t best anymore
I’m tired
Too tired to be that girl
Anymore
I’m not the one with the good grades anymore
Am I still enough?
Without the accomplishments?
Is the real me
Good enough?

Vi hade det höga nöjet att höra Sandra Mattson sjunga a capella samt också Jessie Karlsson Hård som med gitarr och sång framförde en egenskriven låt. Tack för det!

På initiativ av vår skolbibliotekarie Tomas Granehag har elever under hösten skrivit deckarnoveller, något som vi hoppas ska bli en återkommande tävling.  Mr Kelly läste inledningen av den vinnande novellen och det måste sägas att den upplevdes som mycket spännande. Håll utkik här på nyhetssidan framåt våren, för efter lite bearbetning har det utlovats avv vi får lägga upp den för läsning. Prisvinnare för bästa novell gick i år till Perry Frimpong Mensah. Stort Grattis!

Terminsstipendier till bästa elever inom de tre disciplinerna engelska, media och IT delades ut och i år uppmärksammar vi de även elever som har 100% närvaro med ett pris. Bra jobbat och grattis till samtliga!

I år fick vi njuta av rektor Daniel Stridsman då han spelade stycket Passacaglia skriven av Sylvus Leopold Weiss (1687 – 1750). Mycket vackert!

Slutligen höll tillförordnad rektor Mahmoud Ibrahim sitt tal till eleverna och önskade alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt  År!

dataring

BIO TEXT HÄR