Skip to main content

Teknikelever besöker Nordens största IT-mässa

Fredagen den 23 mars fick våra teknikelever chansen att besöka Nordens största IT-mässa, Dustin Expo, på Ericsson Globe. Här hade de möjlighet att testa produktnyheter, ställa frågor direkt till experterna och lyssna till inspirerande talare.

Bland utställarna på Dustin Expo fanns ett stort antal ledande internationella IT-företag. Eleverna tyckte det var inspirerande att se hur dessa förhåller sig till framtida IT-utmaningar vilka även kan tänkas bli deras egna prövningar när de kommer ut i arbetslivet.

– Det var en rolig och spännande dag, man fick träffa folk som faktiskt jobbar på de IT-företag man hört talas om och använder produkter ifrån, och så var det väldigt roligt att testa nya grejer, säger en elev.

Omvärldsbevakning med Internet som utgångspunkt

Under ett seminarium gavs eleverna möjlighet att lyssna till omvärldsbevakning med Internet som utgångspunkt. Här visades hur omvärldstrender såsom ny teknologi och digitalisering påverkar verksamheter, samhällen och mänskligt beteende.  Andra seminarier tog upp hur man bäst säkrar sina enheter för cyberangrepp, hur dagens smarta verktyg gör att din mobil kan användas som en PC. Och så talade man om den nya europeiska dataskyddsförordningen GDPR, innebär mycket hårdare krav för alla som hanterar personuppgifter på något sätt.

dataring

BIO TEXT HÄR