Skip to main content

Kensington Academy

Varje år åker Åk 3 på språkresa till Kensington Academy som ligger centralt i London. Resan ingår i International IT College of Swedens språkprofil och bekostas av skolan.

I år bodde eleverna på ett elevhem i Notting Hill där de blev väl omhändertagna av Arash som också arbetar som skolans portvakt.

Under ledig tid erbjuds eleverna att följa med på guidade turer i London. I år tog skådespelaren och skådespeleri-läraren Gary med dem på en guidad stadsvandring för att de skulle lära känna kvarteren.Turen gick genom mycket gamla och trånga gränder, förbi futuristiska byggnader och medeltida kyrkor, genom pittoreska och toppmoderna gallerior. Gary berättade anekdoter och skrönor som levandegjorde platserna vilket uppskattades stort.

Lektionerna i engelska pågår 4 timmar om dagen och i år var Nick och Thomas två mycket uppskattade lärare.

– Jag tycker de här eleverna är oerhört trevliga och väluppfostrade, säger Nick som också vill berömma dem för deras språkliga framsteg med att säga, även om eleverna är duktiga på språket redan när de kommer hit, märks det att den här veckan gett dem massor av övning, de pratar med större självförtroende och språklig förståelse än innan.

Gary tog eleverna på en promenad i Jack the Rippers fotspår

Det var en förtätad stämning men mycket spännande känsla att på plats höra honom berätta om Jack the Rippers tillvägagångssätt.

Det var nöjda och glada elever som kom till Landvetter efter Londonveckan.

International IT College of Sweden vill passa på att tacka Kensington Academys manager Susanne, Boendevärden Arash, matvärden Onat, lärarna Thomas och Nick och inte minst all annan personal som skött om våra elever så fint.
Tack!

 

dataring

BIO TEXT HÄR