Skip to main content

Nya utmaningar
väntar på dig

Arena Academy överklagar beslut från Skolinspektionen!

Skolinspektionens beslut kring skolans framtid har med kraft överklagats. Vi är hoppfulla om att skolan kommer att bedrivas som vanligt i höst. Verksamheten fortsätter helt oförändrad och vi förväntar oss att detta ska ordnas upp så snart som möjligt.

Vi kommer att uppdatera informationen på hemsidan när relevant information finns att få.

Viktiga datum

Sportlov
Vecka 9 (26 februari - 03 mars)
Påsklov
Vecka 14 (1-7 april)
Öppet hus
Måndag 29 april 17:30-19:30

Genvägar

Gå till SchoolSoft
Lämna synpunkter
Var ska vi äta idag?

Välkommen till Arena Academy

Välkommen till Arena Academy. Idén bakom skolan är enkel. Vi vill erbjuda elever i Sverige möjligheten att förbereda sig för en internationell karriär redan efter gymnasiet. Vår inriktning på avancerad IT och avancerad engelska gör eleven redo att söka universitet, högskola eller jobb i ett engelskspråkigt land efter gymnasiet. Man skulle kort kunna säga att vi erbjuder ett försprång ut i världen.

Våra program

Vet du vad du vill göra i framtiden? Nästa år? Om en månad? När nian snart är avklarad hopar sig frågorna om nästa stora steg – gymnasievalet. Är du orolig för att välja fel? Det behöver du inte vara! Hos oss på Arena Academy, får du en bra och stabil grundutbildning med utrymme att växa och tänka om.

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av områden som ekonomi, människan och kultur.

Estetprogrammet

För dig som är intresserad av en estetisk inriktning mot digitala medier, Internet och film.

Naturvetenskapsprogrammet

För dig som är intresserad av att experimentera, lösa problem, tänka fritt och satsa helhjärtat på dina studier.

Samhällsvetenskap Media

För dig som är intresserad av att arbeta praktiskt samtidigt som du får påverka din omgivning.

Teknikprogrammet

För dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling och vill ha en god grund för fortsatt lärande i arbetslivet.

Cambridge

Vill du nå ännu längre kan du ta en Cambridge examen, en internationellt erkänd examen i engelska språket.

Är du intresserad av att gå på Arena Academy?

Fyll in dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Informationsteknik

På vår skola är det självklart att varje elev har tillgång till en dator under sin studietid som ett verktyg i skolarbetet. Vi tror att IT kan göra undervisningen mer lustfylld även om det förstås är lärarna som är drivande i din utbildning.
Hos oss har du möjlighet att läsa kurser inom IT, både på grundläggande och avancerad nivå. Detta för att ge dig kunskaper som du kan ha nytta av i din framtida karriär. Undervisningen bedrivs av lärare med flera års erfarenhet av arbete inom IT, vilket ger dig en utbildning som ständigt är uppdaterad.

Cambridge Exam

Med vår inriktning på engelska har du möjlighet att behärska det engelska språket lika bra som studenter från England och USA. Vi förbereder dig för vidare studier i USA, Storbritannien och resten av den engelskspråkiga världen.
Vill du nå ännu längre kan du ta en Cambridge examen, en internationellt erkänd examen i engelska språket. Vi förbereder eleverna för de två högsta nivåerna, Cambridge Advanced och Cambridge Proficiency, med flera lärare som har engelska som modersmål.

Restauranger & Matkortet

Vi på Arena Academy tycker det är viktigt att kunna erbjuda våra elever en god och varierad lunch varje dag! Därför har vi över 20 olika restauranger knutna till oss med specialerbjudanden endast för våra elever. Ta en hamburgare på Burger King, en sallad från ICA Sabbatsberg, ät indiskt eller smaka Sabbatsberg Mat och Cafés utmärkta lunchmeny. Bara ett stenkast från skolan har du möjlighet att äta en bra lunch som kommer att ge dig energi att studera resten av dagen.

Vad händer hos oss

Välkommen till Arena Academy. Idén bakom skolan är enkel. Vi vill erbjuda elever i Sverige möjligheten att förbereda sig för en internationell karriär redan efter gymnasiet.