Skip to main content

Engelsk profil

Arena Academy har engelska som profil. I en alltmer globaliserad värld är det viktigt att behärska engelska på avancerad nivå. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna och de flesta har engelska som modersmål. Även lärarna i matematik och NO undervisar på engelska.

Genom ett samarbete med University of Cambridge i England är vi certifierade som Cambridge International School och Test Centre. Därför erbjuder vi dig som har höga ambitioner en engelsk gymnasieexamen (A Level) i vissa ämnen. Våra elever får ta Cambridge-universitetets språkcertifikat, vilka är internationellt erkända och öppnar dörrar till studier på universitet över hela världen. De flesta elever tar CAE (Certificate in Advanced English) och många tar också CPE (Certificate of Proficiency in English) som motsvarar en mycket avancerad engelskanivå. Den som lyckas ta CPE har i princip visat att den har lika goda engelskakunskaper som en bildad person med engelska som modersmål.

Vill du lyckas på Nationella provet i engelska Åk 9?

Arena Academy erbjuder dig som går i årskurs 9 en fantastisk möjlighet att bättra på dina kunskaper i engelska inför det nationella provet i engelska. Förra året deltog över hundra niondeklassare med gott resultat.
Lärarna som undervisar dig har engelska som modersmål (native speakers) och har många års erfarenhet av att förbereda elever för nationella prov. Detta innebär att du får fantastiska möjligheter att finslipa både din skrivna och talade engelska och även har ett utmärkt tillfälle att förbereda dig för gymnasiestudierna!
Under tre kvällar kommer du att få undervisning och handledning med syfte att lära dig så mycket engelska det bara går med sikte på de nationella proven. Deltagande är helt kostnadsfritt och vi bjuder på fika. Vi behöver däremot en föranmälan senast dagen innan varje pass för att veta om du kommer. På grund av förra årets enorma intresse rekommenderar vi en så tidig anmälan som möjligt. Först till kvarn gäller.

Formulär


Är du intresserad av att gå på Arena Academy?

Fyll in dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Vill du läsa mer om skolan?

Om skolan

Vill du läsa om våra program?

Våra program