Skip to main content

Grattis till Sameer i NA21 som blivit uttagen till att delta i det svenska landslaget i ”Internationella Biologi Olympiaden (IBO)!

Sameer kom etta i den tävling som utlystes av Biologilärarnas Förening för att se vilka elever som skulle representera Sverige i Biologi Olympiaden. Som en av fyra gymnasieelever ingår han nu i landslaget som ska tävla i den internationella olympiaden i Al Ain i Förenade Arabemiraten under sommaren. Resan är något som Sameer ser mycket fram emot.

– Jag har inte varit i Förenade Arambemiraten och det ska bli roligt att åka dit, särskilt i ett så spännande ärende som att få representera Sverige i en tävling, säger Sameer.

Att han skulle vinna tävlingen var inte något som han hade kunnat gissa för ett år sedan.
-Jag visste faktiskt inte om tävlingen förrän mycket nyligen. Det var biologiläraren Ivan som kom och frågade mig om jag ville delta och jag tackade ja. Men om jag ska vara riktigt ärlig så visste jag inte ens att jag var bra på biologi, jag är mer intresserad av fysik faktiskt, jag gillar matematiken kring fysikens lagar. Det som jag finner mest intressant med biologi är komplexiteten, hur allt hänger samman.

Sameer är inte säker på vad han vill göra efter gymnasiet men han har stora ambitioner.

-Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden, jag har tänkt att bli ingenjör eller läkare. Nu lutar det kanske lite mer åt läkare efter att ha förkovrat mig mer inom biologi. Jag vill nog inte bli biolog utan hellre jobba praktiskt och helst rädda liv, kanske som neurokirurg.

Skolan tycker Sameer om och han gillar att gå på Arena Academy.

-Det är väldigt inspirerande och lärarna är mycket bra! Jag känner att jag får stöd i min utveckling och ser fram emot vad mitt sista år på skolan kommer att erbjuda.

I juli kommer Sameer att tävla för Sverige i Biologi Olympiaden tillsammans med tre andra elever. Arena Academy önskar honom all lycka och hur det än går så är vi stolta över dig!!

Läs mer om svenska uttagningen till Biologi OS här.

Läs mer om internationella Biologi OS här.